MC Fusion

Det förväntas bli en bra affär att slå ihop sina företag och gå ut på marknaden med gemensamma krafter. Det kan ta lång tid innan fusionen blir lönsam – om den någonsin blir det.

Marriage Counselling ökar chansen att lyckas med en fusion och gör att den förväntade utväxlingen kommer tidigare.

Dyrbara Kulturkrockar

Många fusionerade företag, till synes perfekta partners, når inte de förväntade synergierna. Ett företag drivs av sin vassa forskningsavdelning, ett annat utmärker sig för sin enastående förmåga att utveckla affärer. Två parter som ser ut att vara varandras perfekta komplement, men som har helt olika värderingar som kanske visar sig omöjliga att ena till en samverkande företagskultur. Det blir en kulturkrock istället för synergi.

Förståelse löser knutar

Kulturkrockar kan överbryggas. Nyckeln till ett lyckat äktenskap är kommunikation. Förstår människorna hos de båda parterna varandra redan före fusionen, blir sammangåendet mer smärtfritt och chansen ökar att de två företagens unika egenskaper lyckas samsas i en gemensam kultur. Resultatet blir att det sammanslagna företaget snabbare får utväxling på de styrkor som kombineras och att de förväntade synergieffekterna faktiskt infinner sig.

Är fusion, kommande eller pågående, aktuellt för ditt företag?

Klicka på bilden för att se den större

Kontakta oss
Kontakta Consort för en förutsättningslös diskussion om hur våra tjänster kan hjälpa er att utveckla er organisation och er personal.
Kontakta oss
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmailDela gärna !